nieuws
03.06.2021

Annet Koster verricht het startschot bij de 8e editie van de Harbour Run!

Ieder jaar wordt het startschot van de Harbour Run door de Havenman of -vrouw van het jaar gegeven. Een traditie die elk jaar met veel plezier wordt verricht. Dit jaar is de eer aan Annet Koster die de veertigste persoon is die deze onderscheiding heeft gekregen. Maar wat betekent deze titel precies en waarom vinden wij het belangrijk dat deze persoon het startschot geeft? Wij duiken de Rotterdamse geschiedenis in!

De titel havenman- of vrouw is ontstaan uit de Havenpersclub Kyoto in Rotterdam. Met de oprichting van deze club konden leden hun kennis over de scheepvaart en de haven verder verdiepen. Toen de havenpersclub in januari 1981 haar zilveren jubileum vierde, besloten de leden voortaan één keer per jaar naar buiten te treden met de benoeming van een havenman of havenvrouw van het jaar. Degene die door de leden werd benoemd, moest in het betreffende jaar iets bijzonders hebben gepresteerd in en voor de Rotterdamse haven.

In 2020 heeft de stichting Annet Koster benoemd tot havenvrouw van het jaar voor haar bijzondere prestaties in de haven. Na 16 jaar werd er vorig jaar voor het eerst weer een Havenvrouw benoemd. Als directeur bij de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders is het haar doel om de zeescheepvaart zichtbaarder te maken. Mede door haar bijdrage aan het behoud van de positie van Rotterdam als grootste Europese ‘hub’ voor bemanningswisselingen en helpen voorkomen dat schepen daarvoor naar andere havens uitweken heeft Stichting Havenman/-Vrouw van het Jaar Koster benoemd tot havenvrouw van 2020. Koster geeft dit jaar niet alleen het startschot, maar gaat zelf ook de uitdaging aan en neemt samen met KNVR deel aan de Harbour Run! Denk jij dat je deze harde werkers kan verslaan? Schrijf je dan nu in voor de Harbour Run 2021!

 

Dit artikel is ook deels verschenen in het nieuwsblad Transport