FAQ
Inschrijving
 1. Wanneer gaat de inschrijving voor 2020 open?
  Inschrijven kan hier.
 2. Wat krijg ik voor mijn betaalde inschrijfbedrag?
  Iedere deelnemer van de Harbour Run ontvangt een officieel Harbour Run shirt, startbewijs, verzorgingsposten onderweg, foto’s die na afloop van het evenement beschikbaar zijn, een medaille na de finish en niet te vergeten: ongeveer 29 unieke haven gerelateerde obstakels door de Rotterdamse haven.
 3. Ik wil mijn inschrijving annuleren/omzetten naar iemand anders. Kan dit?
  Nee, je inschrijving kun je niet annuleren. Wel kun je je inschrijving omzetten naar een andere deelnemer tot twee weken voorafgaand het evenement. Dit kan via de inlog van MyLaps. Ook kun je de wijziging van deelnemer op de dag zelf doorvoeren via een wijzigingsformulier bij de informatiebalie.
 4. Wat is de minimale leeftijd om mee te doen?
  De minimale leeftijd voor de Harbour Run 2020 is 16 jaar. Bij inschrijving ga je akkoord met de algemene voorwaarden.
Parcours & Obstakels
 1. Moet ik vooraf kiezen voor de 6 km of 10 km route?
  Je hoeft vooraf niet te beslissen of je voor de korte of lange route gaat. Uiteraard hopen we dat iedereen de ultieme uitdaging aangaat en kiest voor de 10 kilometer! Dan krijg je immers de beste Harbour Run ervaring. Zelfs wanneer je bent gestart op de dag zelf kun je nog kiezen voor de 6 km of 10 km. Dit wordt aangegeven door middel van grote borden op het parcours. Er zit geen verschil in inschrijfgeld.
 2. Ik heb nog nooit meegedaan aan een obstacle run. Kan ik toch meedoen?
  Zeker! De Harbour Run is bedoeld voor alle doelgroepen, van heel sportief tot wat minder sportief en van ervaren obstacle runners tot beginnende liefhebbers. Uiteraard moet je je eigen grenzen aanhouden.
 3. Mag ik obstakels overslaan?
  Ja, dit mag. We verwachten dat iedereen de obstakels neemt en zichzelf overtreft! Mocht je een obstakel echt niet kunnen doen, dan kun je om het obstakel heen lopen.
 4. Moet ik tijdens de Harbour Run door water/modder?
  Nee. Er zijn geen obstakels waar je door water of modder moet.
 5. Zijn er verzorgingsposten onderweg?
  Zowel op de 6 km als de 10 km route kom je een verzorgingspost tegen met onder andere water.
Evenement
 1. Waar is de start van de Harbour Run?
  De Harbour Run start bij de RDM Onderzeebootloods (RDM Straat 1).
 2. Waar haal ik mijn startpakket op?
  Je startpakket haal je op in de RDM Onderzeebootloods (RDM Straat 1) op zondag 4 oktober. Een week voorafgaand het evenement ontvang je de mail met de instructie voor het ophalen van je startpakket.
 3. Wordt mijn tijd gemeten tijdens de Harbour Run?
  Nee, de Harbour Run heeft geen wedstrijdelement. Je krijgt wel een startnummer die aan jouw inschrijving is gekoppeld, zodat we weten wie er aan de start verschijnt.
 4. Kunnen supporters de Harbour Runners aanmoedigen?
  Zeker! We maken jaarlijks diverse cheerpunten met muziek waar supporters jou kunnen aanmoedigen. We verwachten de route in de zomer compleet te hebben. Helaas is het niet mogelijk om als supporter op de afgesloten haventerreinen te komen (in verband met de douaneregels mogen alleen deelnemers van de Harbour Run die zijn voorzien van een startnummer deze terreinen op).
 5. Ik ben iets verloren tijdens het evenement. Wat nu?
  Wat vervelend dat je iets kwijt bent! We verzamelen alle gevonden voorwerpen. Mail ons na afloop van het evenement jouw missende item en beschrijving naar info@harbourrun.nl
 6. Worden er foto’s gemaakt tijdens de Harbour Run?
  Op verschillende plekken op het parcours worden foto’s gemaakt door meerdere fotografen. Check na afloop van het evenement onze facebookpagina om jouw actiefoto terug te vinden!
 7. Ik heb een andere vraag/opmerking. Wie kan ik contacten?
  Mail je vraag/opmerking naar info@harbourrun.nl
Businessteams
 1. Waarom zou mijn bedrijf als businessteam mee moeten doen aan de Harbour Run?
  De Harbour Run kenmerkt zich als perfecte teamactiviteit waar teamwork en sportiviteit centraal staan. Nodig collega’s en/of relaties uit en ga samen de uitdaging aan in de Rotterdamse haven! Jaarlijks doen er meer dan 200 businessteam mee aan dit evenement.
 2. Hoeveel businessteams doen er jaarlijks mee aan de Harbour Run?
  De Harbour Run kenmerkt zich al jarenlang als uniek businessevent waar jaarlijks meer dan 200 businessteams aan meedoen. Ben je benieuwd welke teams er allemaal meededen in 2019? Check hier het overzicht.
 3. Uit hoeveel personen bestaat een businessteam?
  Een businessteam bestaat uit minimaal 10 personen. Een maximum zit er niet aan verbonden. Er doen zelfs teams mee van meer dan 80 Harbour Runners!
 4. Wat zit er in het pakket van een businessteam?
  Een businessteam ontvangt de volgende zaken: Startnummer, Harbour Run t-shirt & medaille per deelnemer, parkeerticket per drie deelnemers en ontvangst met koffie/thee en teamfoto in businessarea.
 5. Hoe schrijf ik een businessteam in?
  Inschrijven kan hier.
 6. Ik wil mijn businessteam ophogen na inschrijving. Kan dat?
  Je kunt als teamcaptain het team ophogen indien de capaciteit van het reeds ingeschreven startvak dit toelaat. In verband met veiligheidseisen vanuit de vergunning kunnen we geen deelnemers toevoegen als het startvak al uitverkocht is. Is er nog voldoende capaciteit? Doorloop dan deze stappen.
  1. Log in al teamcaptain in MyLaps
  2. Klik op de button ‘team beheren’
  3. Klik vervolgens op de button ‘koop meer deelnemers’
  4. Selecteer het gewenste aantal extra deelnemers
  5. Je ontvangt direct een factuur voor de extra gekochte deelnemers
 7. Het logo van het bedrijf wil ik graag op de shirts laten bedrukken. Hoe wordt dit geregeld?
  Ook in 2020 is het mogelijk om als businessteam het logo van het bedrijf op de shirts te laten bedrukken. De teamcaptains ontvangen een mailing met daarin de kosten en de manier van aanleveren. Belangrijk is dat alle shirtmaten voor 1 augustus bekend zijn, zodat we de juiste shirts kunnen bedrukken!