Get ready

Om je optimaal voor te bereiden op de Harbour Run geeft trainingspartner DAKA Sport & Lifestyle je de beste obstacle running tips. Met deze tips, tricks en oefeningen ben jij helemaal klaar voor de start van de Harbour Run! Hoe klim je het beste over een container en hoe kan je trainen om de Harbour Run conditioneel vol te houden? Op deze pagina verteld DAKA alles wat je moet weten en helpen ze je op weg naar succes!

Oefening baart kunst, maar het begint allemaal bij het vinden van de juiste running gear. Laat je inspiriren met de beste tips DAKA Blog & Inspiratie, vind de beste hardloopschoenfit met de DAKA Feet-ID of shop in het ruime assortiment aan kleding, running accessoires of sportvoeding. Daarnaast kan je bij DAKA rekenen op een bak aan ervaring op sportgebied en helpen ze jou graag op weg om fit aan de start te staan bij de Harbour Run en de gerse obstakels te overwinnen!

SHOP HARDLOOPSCHOENEN

TIPS & TRICKS VAN DAKA
Obstacle running is een combinatie van kracht en cardio. Je hoeft je zeker niet maanden lang voor te bereiden. Het gaat erom dat je in ieder geval de afstand kunt joggen en kunt genieten van de run. Vind je een obstakel te zwaar? Dan kun je die overslaan en door naar de volgende. Het gaat vooral om het teamwork tijdens de run!

Een pleuris eind hardlopen
Voor het voltooien van de Harbour Run is het belangrijk dat je in ieder geval de afstand kunt joggen die je wilt gaan doen.  Maar hoe bouw je dit op? Wissel in ieder geval trainingen af en kijk of je het hardlopen al kan combineren met obstakels. Zie bijvoorbeeld alles wat je tegenkomt als obstakel en bedenk daar een oefening bij. Succes gegarandeerd! Je kan bijvoorbeeld:

  • Bij een bankje: opdrukken, dippenof box jumps doen;
  • Spring op/over een laag muurtje waar je meteen ook een wall sit kan doen;
  • Bij elke lantarenpaal 5 jump squats;
  • Ren een heuvel meerdere malen versneld op;
  • Slalom tussen de bomen door;
  • Sla een paar treden over op een trap of ren op en neer;
  • Trek je op in een speeltuin;
  • Daarnaast kan je overal burpees, jumping jack, frog jumpes en uitvalspassen doen.

Lees HIER meer over het trainen van jouw conditie!

Harbour Run 2021 - Trainen van jouw conditie

Ijzersterke armen van een krachtpatser
Je hebt ijzersterke armen nodig om de obstakels te trotseren. Bij veel obstakels moet je jezelf kunnen optrekken, hangen, tijgeren, klimmen, klauteren etc. Kijk snel op DEZE PAGINA om te weten te komen welke spiergroepen je het beste kan trainen en hoe je dit doet!

Harbour Run 2021 - Ijzersterke armen van een krachtpatser

Diehard beenspieren training
Er komt ontzettend veel kracht uit je benen en je hebt je benen bij elke kilometer nodig. Wil jij beenspieren die niet kapot te krijgen zijn? Train dan als een diehard. Hoe je dit doet, lees je op DEZE PAGINA.

Harbour Run 2021 - Diehard beenspieren training

Alle tips om een container te trotseren
Wij begrijpen dat je hoopt dat je zonder te trainen over de obstakels heen vliegt, maar dat is helaas niet zo. Om ergens beter in te worden moet je de techniek onder controle krijgen en daarvoor moet je toch echt je klauwen uit je mouwen steken. Lees HIER snel meer over hoe kan je het beste kan trainen om een container trotseren!

Harbour Run 2021 - Container obstakel

 

 

Inschrijven >