nieuws
20.09.2021

Doe mee aan de DAKA traploopchallenge!

Over 2 weken is het zover: de Harbour Run vindt plaats in Rotterdam. Hoe staat het ervoor met jouw conditie? 

Onze trainingspartner DAKA heeft voor jullie DÉ work-out bedacht waarmee jij fit aan de start van de Harbour Run staat. Speciaal voor jou hebben zij de traploopchallenge gemaakt. Mooi meegenomen: zo kun je alvast wennen aan de obstakels van de Harbour Run.

Train jezelf fit voor de start! Dit hoeft niet per se in de sportschool, maar kan ook gewoon thuis door wat vaker de trap te nemen. Wist je dat je met traplopen per minuut wel 10 kcal verbrandt?

De DAKA traploopchallenge is een hele goede training voor je beenspieren en daarmee verhoog je ook nog eens je snelheid en kracht! Het is een oefening die je vrijwel overal kunt doen, want er is bijna overal wel trap in de buurt. Ideaal toch?

Waarom zou jij mee moeten doen met de DAKA challenge?

  • Een perfecte training voor het makkelijker lopen op stugge bodems of oneven terrein!
  • De ideale work-out om je conditie in korte tijd te verbeteren!
  • Verbrand veel calorieën in een korte tijd!
  • Je kan de challenge helemaal op je eigen tempo doen!
  • Het kan écht overal!

Je dagelijkse challenge

Get ready! Ren de komende twee weken elke dag van de week de trap op, hoevaak bepaal jij helemaal zelf! Doe de traploopchallenge even snel in je lunchpauze of neem lekker de tijd en ga ‘s middags of ‘s avonds lekker met je trainingsmaatje naar het park. Kies voor de challenge elke keer één van de 4 variaties hieronder of bedenk je eigen variatie.

#𝟏 ↠ 𝐄𝐱𝐩𝐥𝐨𝐬𝐢𝐯𝐞 𝐬𝐩𝐞𝐞𝐝: ga zo snel als je kunt!
#𝟐 ↠ 𝐒𝐭𝐞𝐩 𝐢𝐭 𝐮𝐩: sla minimaal één trede over.
#𝟑 ↠ 𝐒𝐭𝐢𝐥𝐥 𝐦𝐨𝐯𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐨𝐫𝐰𝐚𝐫𝐝: twee treden omhoog en één terug.
#𝟒 ↠ 𝐒𝐢𝐝𝐞𝐰𝐚𝐲𝐬: Zijwaarts omhoog en naar beneden.

Let op: Maak tijdens het traplopen zo weinig tot geen gebruik van een trapleuning, zodat je allebei de benen evenveel belast. Hierdoor voorkom je blessures!

𝐆𝐀 𝐄𝐑𝐕𝐎𝐎𝐑!

Deel jouw challenge op social media door de #DAKAchallenge te gebruiken en tag @harbourrunnl. Wie weet zien je jouw video terug op de Harbour Run kanalen en ben jij een motivatie voor andere Harbour Runners! Gaan jij de uitdaging aan?

Wil je op de hoogte blijven van al het laatste nieuws rondom de Harbour Run en Harbour Walk? Volg ons dan op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!