nieuws
21.09.2021

De Harbour Run gaat definitief door!

De Harbour Run gaat definitief door! Over 2 weken sta jij aan de start van de Harbour Run 2021. Onderstaand hebben we belangrijke informatie voor jouw deelname op een rijtje gezet, lees deze informatie zorgvuldig door!

Om de Harbour Run veilig te kunnen organiseren, maken we voor gebruik van de Testen voor Toegang voorwaarden. Voor iedereen (deelnemers, bezoekers, gasten, begeleiders, vrijwilligers, personeel, etc.) geldt dat je het evenemententerrein rondom de RDM Onderzeebootloods op kan als je bent getest, volledig gevaccineerd (langer dan 14 dagen) of een herstelbewijs van COVID-19 hebt. Met andere woorden, je hebt een groen vinkje nodig in de CoronaCheck app.

Deze verplichting geldt op zondag 3 oktober voor het gehele evenemententerrein rondom de RDM Onderzeebootloods. Voor eenieder die zich moeten testen geldt dat de testuitslag maximaal 24 uur oud mag zijn.

Zonder geldige QR-code kan je dus niet meedoen aan de Harbour Run. 

TESTEN
Wij verzoeken alle deelnemers en bezoekers die zich moeten laten testen, om de test uit te laten voeren bij een Testen voor Toegang locatie, zo dicht mogelijk bij de eigen woonplaats. Een afspraak maken van via www.testenvoortoegang.org. Heb je een positief testresultaat, ga thuis in quarantaine, meld je af bij de organisatie (info@harbourrun.nl) en er wordt contact met je opgenomen vanuit de GGD.

MONDKAPJES OF ANDERE PERSOONLIJKE BESCHERMING
Het is niet verplicht om hier gebruik van te maken onder de huidige maatregelen, maar uiteraard wel toegestaan.

RIVM MAATREGELEN/ AFSTAND HOUDEN
Buiten het evenemententerrein gelden de normale regels die in Nederland van kracht zijn. Dus het dragen mondkapjes in OV (ook in de pendelbus) is verplicht. Ook als je getest bent.

GEZONDHEIDSCHECK
Stel jezelf voorafgaand aan de Harbour Run de vragen van de gezondheidscheck:

  • Had je in de afgelopen 24 uur last van: hoesten, neusverkoudheid, verhoging of koorts, benauwheid, geur of smaakverlies?
  • Zou je eigenlijk in isolatie moeten zijn vanwege een positieve test?
  • Ben je in quarantaine omdat je:
    • Een huisgenoot of nauw contact bent van iemand bij wie COVID-19 is vastgesteld?
    • Uit een gebied terugkomt met en (zeer) hoog risico voor COVID-19?
    • Ben je gewaarschuwd door de coronamelder-app?

Als je één van de vragen met ja beantwoordt, kom dan NIET naar de Harbour Run.

Wij zijn erg blij dat de Harbour Run kan plaats vinden. Hou je echter aan de maatregelen die hier genoemd zijn, zodoende zorgen we ervoor dat de Harbour Run een leuke en veilige manier kan verlopen. We kijken er naar uit om iedereen aan de start van de Harbour Run te zien. Tot snel in de Rotterdamse haven!

Heb je nog vragen? Kijk dan op onze FAQ of stuur een mail naar info@harbourrun.nl!

Heb jij nog geen startbewijs weten binnen te hijsen, maar wil je toch nog heel graag meedoen aan de Harbour Run? Dat kan! Schrijf je nu nog in voor de Harbour Run 2021 en ga samen met je vrienden, familie of collega’s de uitdaging aan!

Wil je ondertussen op de hoogte blijven van al het laatste nieuws rondom de Harbour Run en Harbour Walk? Volg ons dan op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!