nieuws
14.02.2019

DE ROTTERDAMSE HARBOUR RUN

De Harbour Run wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd! De bedrijven in de Rotterdamse haven stellen speciaal voor deze obstacle run hun terreinen open, zodat ruim 6.000 deelnemers de mogelijkheid krijgen om 6 of 10 kilometer door de haven te rennen. Dit is elk jaar een uniek feest, want normaal mag je niet in de havenloodsen of op de terreinen van de havenbedrijven komen. Op zondag 6 oktober is het weer zover!

6 of 10 km
Vorig jaar is voor het eerst een 6 kilometer route toegevoegd aan de Harbour Run en na groot succes komt deze afstand ook dit jaar weer terug. Deelnemers hebben hierdoor de keuze tussen 6 of 10 kilometer. De route van de kortere afstand is onderdeel van het 10 kilometer parcours, maar je rent een stukkie minder en je komt een aantal hindernissen minder tegen onderweg.

Obstakels
De Harbour Run is niet alleen bijzonder vanwege de fantastische locatie, maar ook door de havengerelateerde obstakels. Havenarbeiders verrichten elke dag zwaar werk. Ze sjouwen met loodzware ladingen, verplaatsen grote containers, lassen stalen balken en hijsen de touwen. De Harbour Runners stappen op 6 oktober in de schoenen van deze werkpaarden en gaan het harde werk in de haven mee maken. Klimmen over containers, springen over hekken, klauteren over stootkussens, hijsen van zeilen en sjouwen van zware gewichten zijn zeker onderdeel van het parcours.

Harbour Runners
Aan deze run doen jaarlijks 6.000 deelnemers mee, omdat;

  1. Het een te gekke locatie is;
  2. Je komt op plekken waar je anders niet kan komen;
  3. Echt iedereen kan meedoen;
  4. Genieten en plezier staat voorop ‘Van werkhaven pur sang naar een haven om van te genieten;
  5. Het is een unieke ervaring.

Word jij een Harbour Runner?

PS. Blijf op de hoogte door je aan te melden voor de nieuwsbrief.