nieuws
03.10.2021

Een dag in het leven van een havenarbeider tijdens de 8e editie van de Harbour Run

Een jaar na dato was het dan zover. De hardloopschoenen konden eindelijk weer uit de kast worden getrokken voor de achtste editie van de Harbour Run! 6.000 deelnemers hebben laten zien dat ze over een echt havenkarakter beschikken door in weer en wind de obstakels te trotseren.

Ondanks de regen werd er door de deelnemers hard geploeterd in de Rotterdamse haven. Ruim 6.000 Harbour Runners, waaronder 200 businessteams, gingen enthousiast van start, danste bij de bands langs het parcours en kwamen juichend over de finish.

Om 11.00 uur vanochtend klonk het eerste startschot dat gegeven werd door Annet Koster, havenvrouw van het jaar, en René de Vries namens het Havenbedrijf Rotterdam. Kreten als “Ik heb dit heel erg gemist”, “heerlijk dat het weer mag!” en “fantastisch om weer een wedstrijd te kunnen rennen” klonken binnen de lijnen van het startvak. Na een energieke warming-up gegeven door DAKA Sport & Lifestyle klommen ieder kwartier ruim 350 deelnemers het parcours op.

Onder het motto niet lullen maar poetsen gingen deelnemers de uitdaging aan. Dwars over haventerreinen, over kades, langs schepen, kranen en containers leefden de deelnemers zich uit in de Rotterdamse Waalhaven. Teamwork stond direct centraal bij het eerste obstakel Rotterdam Make It Happen waarbij de deelnemers naar boven moesten klimmen. Daarna volgden nog 26 obstakels waaronder de Container Wall XL, Prik(kel)straat en Monkeybars, met afsluitend het finishobstakel de Floating Wall. Gelukkig kon er tussendoor nog worden opgeladen bij het AA Drink Refreshpoint om vervolgens bij de finish de Harbour Run medaille met trots in ontvangst te nemen.

Moe maar voldaan werd het finishmoment vastgelegd om vervolgens in de RDM Onderzeebootloods samen na te genieten en te proosten op een volbrachte Harbour Run. Niet alleen de deelnemers, maar ook de organisatie is blij dat het evenement weer kon plaatsvinden en kijkt terug op een geslaagde editie. Bedankt Harbour Runners en tot volgend jaar!

Zien we jou ook volgend jaar? Hou onze social media kanalen in de gaten voor de bekendmaking van de datum en de start van de ticketverkoop van de Harbour Run 2022.