nieuws
02.10.2022

Een zonnige en succesvolle editie van de Harbour Run 2022

Niet lullen maar poetsen! Vandaag klonk het startsein voor de 9e editie van de Harbour Run Rotterdam. In totaal trotseerden 6.000 deelnemers het obstakelparcours dwars door de Rotterdamse havens. Ondanks het beulen in de haven, bleek ook dit jaar dat de Harbour Run gepaard ging met een flinke dosis plezier.

Een editie mét zon
Voor de verandering troffen we dit jaar een Rotterdams zonnetje. Het hardloopduo Hendrik en Franka beamen dit: “De Harbour Run is één van de tofste runs die we samen lopen. Dit jaar is onze vierde editie, maar wel de eerste editie met zon. Dus we gaan keihard knallen en onze tijd verbeteren!”. Een snelle tijd is voor velen niet het streven, de obstakels overwinnen wél. Deze editie had 26 obstakels, met dit jaar een letterlijk hoogtepunt: Het Kraaiennest. Een obstakel waar de deelnemers vijf meter boven de grond moesten klauteren tussen de containers door. Na afloop kan je jezelf écht wel kronen tot waaghals.

De Rotterdamse haven als decor
De deelnemers kozen tijdens de run welke afstand ze gingen lopen, de 6 of toch de 10 kilometer? Ieder jaar blijkt dat wanneer je eenmaal begint, de run naar meer smaakt en men voor de grote uitdaging gaat. Bij de Harbour Run gaat het om plezier, waarbij obstakels overwonnen worden door teambuilding, klauteren, klimmen en kruipen. Mitchel, hardloopfanaat en ook wel bekend als ‘de Rotterdamse Glimlach’ deed zijn verslag na de finish: “Het zit erop en wat hebben we genoten! De Rotterdamse haven, de kranen, de loodsen en alles wat erbij hoort… Dit is uniek en kan alleen maar bij de Harbour Run. Ik ben er volgend jaar zeker weer bij!”

Een geslaagde editie
Gelukkig is het niet alleen maar hard werken, want na de inspanning was er zeker tijd voor ontspanning. Trots en voldaan konden deelnemers op het terrein nagenieteten met een hapje en drankje. ‘’De Harbour Run blijft een geliefd evenement, dat ook dit jaar weer was uitverkocht. In totaal waren er 6.000 deelnemers, waarvan meer dan 200 business teams. Het blijft fantastisch om al die enthousiastelingen in de Rotterdamse haven te mogen ontvangen.’’ aldus Martin den Ouden van sportmarketingbureau SportVibes dat de Harbour Run organiseert. De Harbour Run kijkt alvast uit naar volgend jaar, wanneer de speciale 010 editie plaats zal vinden ter ere van het 10-jarig jubileum. Tot 1 oktober 2023!

Zien we jou ook volgend jaar? Hou onze social media kanalen en de website in de gaten voor de bekendmaking van de datum en de start van de ticketverkoop van de Harbour Run 2023.