nieuws
16.07.2020

Harbour Run uitgesteld naar 2021

8e editie van de Harbour Run Rotterdam uitgesteld naar 2021

Voor het eerst in acht jaar tijd kan de jaarlijkse obstacle run door de Rotterdamse haven niet plaatsvinden

Op zondag 4 oktober 2020 zouden weer duizenden deelnemers dwars over de Rotterdamse haventerreinen lopen en meer dan 25 obstakels trotseren, maar vandaag heeft de organisatie van de Harbour Run definitief de obstacle run van dit jaar uitgesteld tot 2021. De organisatie heeft de achtste editie van het kenmerkende Rotterdamse event nu verplaatst naar zondag 3 oktober 2021.

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) is het veilig organiseren van een dergelijk evenement enorm ingewikkeld. Daarnaast is de Harbour Run niet alleen een sportief, maar zeker ook een sociaal evenement. Elkaar helpen de obstakels te trotseren en aan het einde gezamenlijk de prestatie vieren met een lekker drankje, het kan dit jaar niet. “We zijn teleurgesteld,” aldus Martin den Ouden van sportmarketingbureau SportVibes dat de Harbour Run organiseert. “De afgelopen jaren is de Harbour Run uitgegroeid tot een begrip in Rotterdam met duizenden deelnemers en honderden deelnemende bedrijven. Elk jaar zagen we de deelnemers en het enthousiasme voor het evenement toenemen. Dat we dat voor het eerst in acht jaar niet gaan meemaken doet ons pijn, maar de veiligheid van de deelnemers en de organisatie staan bij ons voorop.”

De Harbour Run staat voor samen en met elkaar. Duizenden deelnemers doen vaak samen mee met een team of met vrienden of vriendinnen. Ze leven met elkaar toe naar het evenement en gaan met elkaar de uitdaging aan. Tijdens de run ontstaan nieuwe vriendschappen tussen deelnemers door elkaar over de obstakels te helpen en zo de finish te bereiken. Dit gevoel kenmerkt de Harbour Run en is in deze tijd met de 1,5-meter-regel niet te realiseren voor de organisatie van het evenement.

Voor de deelnemers is er ook goed nieuws. Zij krijgen de mogelijkheid om hun startbewijs voor 2020 te gebruiken voor de editie van 2021, zodat zij volgend jaar alsnog de haven op unieke wijze kunnen ontdekken. Voor de mensen die er onverhoopt niet bij kunnen zijn, is er de mogelijkheid om hun geld terug te vragen.

Port of Rotterdam verlengt
Dat het evenement een loyale achterban heeft, blijkt ook uit onverwachts sponsornieuws. Waar momenteel veel bedrijven extra kritisch kijken naar hun uitgaven, schuift hoofdsponsor van de Harbour Run Port of Rotterdam zijn sponsorship een jaar door. Richard van der Eijk, Hoofd Communications & External Affairs van Port of Rotterdam: “Veiligheid staat bij het Havenbedrijf en in de haven altijd voorop en begrijpen en ondersteunen de beslissing om de Harbour Run een jaar uit te stellen. We zijn al vier jaar betrokken bij de Harbour Run en willen daarom juist in deze tijd ons commitment aan het evenement tonen. We zouden dit jaar met veel collega’s aan de start staan, maar zullen nu in 2021 alsnog samen de obstakels van dit event overwinnen.”

Mention @harbourrrun op social media of gebruik de hashtag #harbourrun