nieuws
12.06.2023

Ijzersterke armen van een echte krachtpatser

Ja, die ijzersterke armen zijn best handig bij de Harbour Run. Die spierballen ga je nodig hebben voor het trotseren van de osbtakels, zoals bij de Monkey Bar of omhoogklimmen via containers. Wij helpen jou in deze blog welke spiergroepen je het beste kan trainen en hoe je dit doet!

Waarom moet ik genoeg kracht hebben in mijn armen?
Zoals in de intro benoemd heb je ijzersterke armen nodig om de obstakels te trotseren. Bij veel obstakels moet je jezelf kunnen optrekken, hangen, tijgeren, klimmen, klauteren etc.  Je wil natuurlijk niet die ‘lefgozert’ zijn die van tevoren zegt dat training niet nodig is, maar vervolgens zichzelf niet over de obstakels heen krijgt 😉

Welke spiergroepen moet ik trainen
De spiergroepen die je zou kunnen trainen om zo goed mogelijk over de obstakels te trotseren zijn:

  • Biceps;
  • Triceps;
  • Rug;
  • Schouders;

De beste oefeningen voor je armen
Nu denk je vast hartstikke leuk die spiergroepen, maar hoe train ik deze!? Natuurlijk gaan wij je helpen met oefeningen die je zou kunnen doen.

De oefeningen die wij je zouden aanraden om zeker mee te pakken tijdens jouw training zijn:

De oefeningen kan je uitvoeren met gewichten die voor jou geschikt zijn. Vind je het nou te zwaar met gewichten? Maak je geen zorgen! Begin met lichaamsgewicht en je zal al snel merken dat je steeds meer gewicht kan toevoegen aan je training. Met deze trainingen ga je zeker de obstakels aan kunnen, wees trots op de progressie die je aan het maken bent!

En geen gewichten in huis? Vul een fles met water of steentjes. Er is genoeg in en rondom huis om gewicht mee te creëren! Veiligheid uiteraard wel volop.

Mention @harbourrrun op social media of gebruik de hashtag #harbourrun