nieuws
22.09.2021

JUMP! Trotseer de DACHSER Jumper

DACHSER is al jarenlang partner van de Harbour Run en ook dit jaar is de logistiek dienstverlener weer van de partij. Met maar liefst 120 DACHSER collega’s, relaties, vrienden en familie zullen zij in het geel/blauw aan de start verschijnen. Wij spraken met Aat van der Meer, Managing Director van DACHSER Benelux, over sportiviteit, teambuilding en de ervaring als businessteam bij de Harbour Run.

DACHSER X HARBOUR RUN
“We zijn nu 7 jaar partner van de Harbour Run. De Harbour Run is een ontzettend leuk en uniek evenement om aan verbonden te zijn. Deze obstacle run geeft deelnemers een uniek kijkje achter de schermen van de Rotterdamse haven, wat voor ons geen onbekend gebied is. Onze organisatie heeft er dagelijks mee te maken. Voor hen is het extra gaaf om dan zo´n parcours te kunnen afleggen in een gebied waar normaal geen toegang toe is”, zegt Aat.

DACHSER JUMPER
Ook dit jaar heeft DACHSER traditiegetrouw een eigen obstakel. De voorgaande jaren was DACHSER vooral bekend van de Climber, maar dit jaar is er plaats gemaakt voor de DACHSER Jumper. “De deelnemers hadden de DACHSER Climber inmiddels onder de knie gekregen, daarom vonden wij het tijd voor een nieuwe uitdaging’’, zegt Aat. De bikkels van DACHSER dagen jou dit jaar uit om je hoogtevrees te overwinnen. Klim van platform naar platform bij de DACHSER Jumper van ruim 2 meter hoog!

SPORTIVITEIT
DACHSER gaat zelf ook geen uitdaging uit te weg. Naast partner zijn zij ook jaarlijks met een businessteam fanatiek deelnemer van de Harbour Run. “We merken dat het enthousiasme voor de Harbour Run elk jaar groeit. Zo begonnen we jaren geleden met ongeveer 8 man en zijn we sindsdien uitgegroeid tot een Harbour Run team van 120 enthousiastelingen’’, aldus Aat.

Een gezonde levensstijl staat bij de logistiek dienstverlener hoog in het vaandel. Zo probeert DACHSER zijn werknemers te stimuleren een gezonde levensstijl aan te nemen door werkfruit aan te bieden, korting te geven op sportabonnementen en een aantal keer per jaar te participeren aan verschillende sportevenementen en wandeltochten. ‘’Door COVID-19 konden we het afgelopen jaar aan minder sportevenementen deelnemen als normaal. Daarom hebben we een eigen ‘Ommetje app’ in het leven geroepen waarmee we bewegen in de pauze maar ook na werk willen stimuleren’’, vervolgt Aat.

TEAMBUILDING
Teambuilding is een belangrijk onderdeel van de Harbour Run voor DACHSER. “Het is geen competitie om zo snel mogelijk over de eindstreep te komen. Je moet het samen doen, je helpt elkaar over de obstakels en finishend samen: dat maakt het zo leuk. De Harbour Run draagt dan ook bij aan het creëren van een teamgevoel binnen het bedrijf.”

HEB VOORAL LOL MET ELKAAR
“Goed trainen voor de Harbour Run is belangrijk. Daarnaast is het net zo belangrijk om vooral heel veel lol te hebben met elkaar. Het gaat om saamhorigheid en ondanks het een obstacle run is, moet dit juist géén obstakel zijn.’’

OVER DACHSER
DACHSER is een logistiek dienstverlener opgericht in 1930 door Thomas Dachser in het Zuid-Duitse Kempten. Anno 2021 is DACHSER nog steeds een familiebedrijf met ruim
30.000 medewerkers verspreid over 387 vestigingen wereldwijd. DACHSER biedt logistieke diensten aan als transportlogistiek, opslag (warehousing) en klant specifieke services in twee bedrijfsdivisies: wegtransport (DACHSER Road Logistics) en lucht- en zeevracht (DACHSER Air & Sea Logistics). In Nederland is de logistiek dienstverlener gevestigd in Waddinxveen, Zevenaar, Schiphol en Maastricht.