nieuws
18.09.2023

RET doet het samen!

Wij spraken met Edwin en Ramona, medewerkers van de RET. Ze hebben beiden eerder deelgenomen aan de Harbour Run en zijn tijdens de jubileumeditie ook weer van de partij. Ze geven je een kijkje in hoe het is om met een businessteam mee te doen!

RET heeft ongeveer 2.900 medewerkers. Van bus-, tram- en metrobestuurders tot collega’s die ervoor zorgen dat het openbaar vervoer kan rijden. Zo werkt Ramona op de afdeling veiligheid als BOA en is Edwin trambestuurder. Met zoveel verschillende rollen is het logisch dat je niet iedereen persoonlijk kent.

APENKOOI VOOR VOLWASSENEN
De Harbour Run is een mooi excuus om ouderwets te klimmen en klauteren over obstakels. “Het voelt een beetje als apenkooi voor volwassenen”, grapt Ramona. Hun voorkeur voor een obstakel? “Afgelopen jaar waren de obstakels ontzettend leuk. Zo is het altijd lachen, gieren en brullen bij de prikkelstraat”, zegt Ramona. Edwin vindt vooral de Monkey Bars erg tof! “Dit blijft voor mij elk jaar weer een grote uitdaging om in één poging de overkant te halen.”, zegt Edwin.

“WE LEREN ELKAAR ECHT KENNEN”
Een aantal jaar geleden deed RET voor het eerst met een businessteam mee aan de Harbour Run. Sindsdien is RET ieder jaar trouw van de partij met een diverse groep collega’s. De Harbour Run is een unieke manier om elkaar binnen het bedrijf beter te leren kennen. “Met de Harbour Run breek je gelijk het ijs en dat is juist het leuke eraan”, zegt Ramona. Edwin voegt daaraan toe, “Vorig jaar gingen we echt langzaam over het parcours, maar dan heb je wel de tijd om met iedereen te praten, ook collega’s die je nog niet kent. Het is een kans om elkaar écht te leren kennen. Het is eigenlijk een bedrijfsbreed teambuildingsuitje”.

VAN 7 NAAR 70 BUSINESSTEAM DEELNEMERS
Het businessteam van RET begon met 7 deelnemers, maar is in een korte tijd uitgegroeid tot 70 deelnemers. Het evenement zorgt voor meer verbinding tussen de verschillende eilanden die we binnen RET hebben. Door het enthousiasme van eerdere deelnemers verspreidt het meedoen aan de Harbour Run zich als een olievlek door het bedrijf. “We zetten een bericht op ons intranet en voor de rest is het enkel de mond-tot-mond reclame waardoor we ons businessteam vol krijgen. Iedereen doet mee: van niet sporters tot fanatieke sporters. Daarnaast is de oudste deelnemer 63 jaar en de jongste 21. Leuk toch?”, zegt Ramona.

WAAROM MOEILIJK DOEN ALS HET SAMEN KAN!?
“Het is waanzinnig leuk om mee te doen met een businessteam. We doen het echt samen. Je helpt elkaar over obstakels, iedereen wacht op elkaar en moedigt elkaar aan”, zegt Ramona. “Het begint al in de ochtend. We gaan met zijn allen met één RET-stadsbus richting de RDM-campus waar het evenement plaatsvindt. Dat is al een hele happening.”, zegt Edwin. Daarnaast stimuleert het team van RET elkaar om het maximale uit de run te halen en om geen obstakel over te slaan. “Afgelopen jaar zijn we met een aantal op een rijtje gaan staan voor de splitsing van de 6 en 10 kilometer, zodat niemand de 6 kon lopen. Als we gaan, gaan we met zijn allen voor de 10 kilometer!”, lacht Ramona.

DE VOORBEREIDING VAN RET
Het zal je niet verbazen, maar de RET heeft ook een gezamenlijke voorbereiding op de Harbour Run. Vanaf augustus zijn ze elke dinsdagavond aan het trainen met een hardloopcoach. In het Kralingse Bos stomen ze zich klaar met verschillende conditie- en krachtoefeningen, specifiek voor de Harbour Run. Edwin: “Veel van onze medewerkers hebben een zittend beroep, daarom investeert RET in vitaliteit van medewerkers en het stimuleren van bewegen. Deelname aan de Harbour Run en de aangeboden trainingen zijn daar een goed voorbeeld van.”

DE 3 HARBOUR RUN TIPS VAN RAMONA EN EDWIN

  1. Het belangrijkste is teamwork. Het maakt helemaal niet uit hoeveel je sport. Als je elkaar helpt, haalt iedereen de eindstreep!
  2. Bereid je fysiek voor! Train niet alleen conditioneel maar ook andere spiergroepen. Hardlopen is belangrijk vanwege de afstand die je aflegt tussen de obstakels. Door het doen van krachtoefeningen train je om obstakels te trotseren en eventueel ook om anderen eroverheen te helpen.
  3. Wie niet sterk is moet slim zijn. Vaak zit er ook wat denkwerk achter als je heel je team over een obstakel moet krijgen. Denk daarom ook op andere manieren om samen obstakels te overwinnen.

OVER RET
De RET is een typisch Rotterdams bedrijf en is al bijna 150 jaar een begrip in de stad en regio Rotterdam. Ze verzorgen het openbaar vervoer in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Meer weten over RET? Kijk op https://corporate.ret.nl/over-ret