nieuws
12.06.2023

Steek je klauwen uit de mouwen om een muurtje te trotseren!

Kan je niet door de muur heen? Ga er dan overheen!
De komende maanden gaan wij jullie helpen om je zo goed mogelijk voor te breiden op de Harbour Run. In elke blog gaan wij dieper in op een bepaalde training/obstakel, zodat je dat pleuris eind gaat rocken! In deze blog wordt beschreven hoe je het beste een muurtje kan trotseren.

Hoe kan ik het beste trainen om over een muurtje te gaan?
Wij begrijpen dat je hoopt dat je zonder te trainen over de obstakels heen vliegt, maar helaas voor niks gaat de zon op ūüėČ. Om ergens beter in te worden moet je de techniek onder controle krijgen en daarvoor moet je toch echt je klauwen uit je mouwen steken. Maar hoe train je nou het beste om een muurtje zo goed en effici√ęnt mogelijk te trotseren? Als je tijdens het hardlopen om je heen kijkt zijn er genoeg muurtjes en hekjes die je kan mee pakken om beter te worden in het trotseren van een muurtje.

Wat voor muurtjes heb je?
Er zijn verschillende soorten muurtjes: lage, hoge, brede etc. Ook zijn er verschillende manier waarop je een muurtje kan trotseren. Bekijk deze video als je beginnend bent met over muurtjes springen. Als je deze video onder controle hebt kan je voor iets meer uitdaging gaan. En als je nou echt een pro bent kan je altijd deze video nog proberen, geintje natuurlijk!
Oefening baart kunst en pas op dat je niet op je muil gaat!

Stappenplan
Hoe pak je dit aan? Begin met een laag muurtje en oefen de verschillende opties een aantal keren bij het lage muurtje. Als je het gevoel hebt dat je het lage muurtje onder controle hebt probeer het dan wat sneller te doen en als je dit onder controle hebt dan ga je steeds naar een hoger muurtje en herhaal je deze routine. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je genoeg kracht in je armen en benen hebt. Hoe je je armen en benen goed traint kan je lezen in de overige artikels!

Mention @harbourrrun op social media of gebruik de hashtag #harbourrun