nieuws
03.07.2021

Wij spraken Corinne, Harbour Runner van het 1e uur!

Corinne Verstoep is CFO van Waalhaven Holding B.V. Met één van de werkmaatschappijen (UWT) van de Holding zijn ze van het 1e uur trouwe partner van de Harbour Run. Ook Corinne is elk jaar van de partij. Wij spraken Corinne over haar deelnames, angsten overwinnen en waarom jij mee zou moeten doen met de Harbour Run!

UWT is partners van het eerste uur. Hoe is dat ooit begonnen?
Dat was in de kroeg! Niet eens door mij, maar ik weet dat er een aantal mensen bij betrokken waren. Toen hebben ze gevraagd of ik aan de Harbour Run mee wilde doen. Daarna is de organisatie komen praten en hebben we verdere afspraken gemaakt over de Harbour Run en eigenlijk is het balletje zo gaan rollen.

Wat doet UWT voor de Harbour Run?
Als UWT is het ontzettend leuk om hier een steentje aan bij te dragen. Wij stellen elk jaar speciaal voor de Harbour Run ons terrein beschikbaar en ons personeel helpt bij de op- en afbouw. UWT is namelijk nog een van de weinige havenbedrijven met containerdepots die meedoet. Je ziet tijdens de run natuurlijk allemaal haventerreinen met obstakels en grote loodsen. Dat is natuurlijk ook heel leuk, maar wij hebben de indrukwekkende zeecontainerdepots waar elk jaar de deelnemers overheen mogen lopen.

UWT doet ook jaarlijks mee met een businessteam. Hoe groot is het dat team?
Klopt, we geven alle werknemers de gelegenheid om aan de Harbour Run mee te doen. Zo langzamerhand hebben we een aardige groep verzameld de afgelopen jaren! Ik geloof dat we nu met een groep van 40 man van UWT meedoen. Vorig jaar hebben we zelfs een hele bus uit Limburg laten komen met collega’s van Barge Terminal Born, en we hebben ook weleens klanten gehad die mee hebben gelopen.

Hoe sportief ben jezelf?
Ik loop een paar keer in de week hard en ik heb een personal trainer waar ik mee train al jaren. In principe ben ik dus fit genoeg om deel te nemen aan de Harbour Run. Tot nu toe heb ik (bijna) elke editie meegelopen. Ik heb helaas één editie moeten missen, omdat ik te ziek was om mee te doen.

Waarom doe je mee aan de Harbour Run?
Ik doe mee, omdat ik zelf heel enthousiast ben over deze obstacle run en het ook heel leuk vindt om mee te lopen. Ik loop alleen de grote ronde, want deze route loopt over ons terrein. Ik kan het niet over mijn kant laten komen om de korte route te lopen, dus ik ga voor de 10km!

Heb je een specifieke voorbereiding voor de Harbour Run?
Ja, maar dan nog valt het wel tegen hoor! Ik kan wel 10km hardlopen, maar bij de Harbour Run is het je rustmoment als je hardloopt. De obstakels kosten juist de meeste adrenaline en energie. In het begin hadden jullie bij Outdoor Valley een trainingsochtend. Dat heb ik een keer gedaan en was vooral handig, omdat ze tips gaven over hoe je met name in touwen moest klimmen. Het belangrijkste is gewoon dat je fit bent, zo voorkom je blessures. Het voordeel aan de Harbour Run is wel dat er geen tijdslot aan zit. Dit geeft de mogelijkheid om het op je eigen tempo te doen. Als je een obstakel te eng vindt of echt niet kan dan kan je er omheen lopen.

Welke editie van de Harbour Run is jou het meeste bijgebleven?
Poeh een editie is lastig te zeggen. Elke editie heeft iets bijzonders op zich. De allereerste keer liep ik bijvoorbeeld met mijn personal trainer en ik weet nog echt dat hij me er doorheen probeerde te slepen met zijn aanmoedigingen. Maar ook de laatste editie toen het zo hard regende en het ontzettend koud was. Of de keer dat ik met mijn vriendinnen samenliep. Dit soort herinneringen blijven wel bij, maar het zijn er inmiddels zoveel.

Zou je andere mensen aanraden om mee te doen?
Zeker! Het leuke aan de Harbour Run is vooral dat elk jaar anders is. Er zijn wel vaste elementen die terugkomen, maar ze plaatsen ook elk jaar weer nieuwe obstakels of stippelen een andere route uit. Ook is het een redelijk makkelijke ‘instap’ obstacle run zoals ik het noem. Wanneer je het samen doet en elkaar over de obstakels heen helpt dan is de Harbour Run zeker goed te doen, ook voor beginners!

Hoe is het als je zelf werkzaam bent in de haven om mee te doen aan de Harbour Run?
Ontzettend leuk, want je ziet altijd nieuwe dingen. Ik kom zelf namelijk ook niet zomaar door een loods van een bedrijf heen in de Rotterdamse haven. Daarnaast is de Heijplaat met zijn pleintjes en veldjes ook zo’n gebied waar ik normaal gesproken niet kom, maar daardoor is het des te leuker om daar tijdens de run wel langs te lopen en collega’s en de muziek langs de route te zien. Dat verrassende element vind ik één van de charmes van de Harbour Run.

Welk obstakel vind je het meest uitdagend?
De rubberen banden (Fender Rocks) zijn altijd een uitdaging en het eindobstakel van 2019. Hier moest je met een touw schuin omhooglopen. Ik en mijn vriendin zaten elkaar aan te kijken van oh mijn god, gaat ons dit lukken? Laatst las ik iets van Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat het kan”. Dit motto is wel heel toepasselijk bij dit soort obstakels. Vaak denk je niet zeuren gewoon gaan!

 

Wil je ook graag meedoen aan de Harbour Run 2021? Schrijf je dan via onderstaande button in. Wacht niet te lang met inschrijven, want de verkoop gaat altijd hard! Neem jij de route voor harde werkers van 6km of daag jij jezelf uit door de route van 10km te kiezen?

Wil je juist ook meedoen met jouw collega’s en met hun een businessteam vormen? Klik dan op onderstaande button om jouw businessteam in te schrijven!

Inspireer ook mensen met jouw Harbour Run verhaal of voorbereiding! Tag @harbourrrun op social media of gebruik de hashtag #harbourrun en wie weet delen we dit ook op de Social media kanalen van de Harbour Run.