nieuws
11.06.2020

Wij spraken Larissa, samen met haar crossfit box deed zij mee

Larissa deed in 2019 mee aan de Harbour Run samen met een aantal van haar crossfit buddies. Zij legden samen het parcours van 10 km af. Wij spraken Larissa over haar deelname en waarom het leuk is om mee te doen met een fitness- of crossfit team

Wat was jouw motivatie om mee te doen?
Wij hadden met mijn crossfit box een team samengesteld. Mijn motivatie om mee te doen was, omdat het mij leuk leek samen te sporten op een toffe locatie. Ik deed vooral mee voor de gezelligheid en om met mijn team samen te finishen.

Hoe wist je van de Harbour Run?
Ik kende de Harbour Run via social media, maar ook omdat ik al verschillende andere obstacle runs heb gedaan.

Waar keek jij van tevoren het meeste naar uit?
Ik keek uit naar de grote, uitdagende en hoge obstakels.

Jij doet veel aan crossfit heb je daarnaast nog andere trainingen gedaan om je voor te bereiden?
Ik crossfit 4/5 keer per week en daarnaast loop ik 1 keer in de maand 5-7 km, dit doe ik soms met een weightvest.

Wat zijn volgens jou effectieve oefeningen/trainingen?
Door crossfit blijf je gek genoeg ondanks de korte intervallen nog steeds PR’s lopen zonder dat je daar specifiek voor traint. Ik denk dat de afwisseling tussen ‘lange chippers’ (workouts op uithoudingsvermogen met veel herhalingen die je moet pacen) en workouts met korte intervallen zorgen voor optimale conditie.

Wat heb je de dag van tevoren nog gegeten en gedronken om goed bij de start te staan?
Ik heb gewoon normaal gegeten de avond van tevoren. De ochtend voor de start heb ik een maaltijd gegeten met weinig vet, veel eiwitten en koolhydraten. Daarnaast heb ik nog een eiwit shake met dextrose genomen.

Als je nu terugkijkt ben je dan blij met je voorbereiding of had je dingen anders gedaan?
Het was een super tof event en ik had niets anders willen doen.

Wat vond je van de dag?
Op de dag zelf was het droog en zonnig, maar het waaide wel hard. Desondanks de wind was het super leuk om mee te doen. Het was super leuk om aan mee te doen en er hing een positieve sfeer doordat deelnemers elkaar aanspoorden en motiveerden tijdens de run.

Waren er obstakels die je heel leuk vond?
Het leukste obstakel vond ik die hele hoge met al die grote tractorbanden, maar ook de ‘Monkey bar’ blijf ik leuk vinden.

Waren er obstakels die je heel lastig vond?
Het moeilijkste obstakel vond ik het touwklimmen. De reden hiervoor was dat het best hoog was en ik last heb van hoogtevrees.

Wat vond je van het Parcours?
Het parcours was afwisselend en je hoefde nergens te wachten. Ook de afstanden tussen de obstakels waren niet te lang.

Deed jij mee om een goede tijd neer te zetten of meer voor de ervaring?
Ik ben zeker competitief, maar bij dit soort events is dat niet mijn doelstelling. Al blijf ik tussendoor wel mijn team motiveren om een tandje sneller te gaan.

Als je de deelnemers van dit jaar een tip mocht geven wat zou dat dan zijn?
Train niet alleen lange afstanden, maar wissel dit af met intervaltrainingen. Op deze manier bouw je je conditie op, waardoor je snel weer op adem kan komen tijdens de run.

Mention @harbourrrun op social media of gebruik de hashtag #harbourrun