nieuws
28.01.2021

Wij spraken Marloes, over haar individuele deelname

Marloes deed in 2019 mee aan de Harbour Run. Al jaren wilde zij meedoen met een obstacle run, maar stelde het toch uit. Wij spraken Marloes over haar deelname, angsten overwinnen en waarom jij mee zou moeten doen met de Harbour Run!

Waarom deed jij mee aan de Harbour Run?
Er stond al heel lang een obstacle run op mijn lijstje, maar ik meldde me steeds niet aan. Toen de vraag kwam of ik aan de Harbour Run wilde meedoen, dacht ik meteen JA. Ik legde het meteen vast, zodat ik er niet meer onderuit kon. Ondanks dat ik mega sportief ben, heb ik veel angsten en zag ik deze run als een stap om m’n angsten (letterlijk) aan te gaan.

Hoe vond je het om influencer te zijn van de Harbour Run?
Erg leuk! Ik vond vooral de ‘oefen’ trainingen bij de Bunk’r leuk. Maar vooral omdat ik weet dat ik niet de enige ben die tegen de obstakels opziet, dus ik hoopte door mijn deelname andere te inspireren/motiveren om je angsten te overwinnen.

Hoe heb jij getraind in aanloop van de Harbour Run terwijl je een hielspoor had?
Ik heb vooral veel CrossFit trainingen, krachttraining en oefen trainingen bij de Bunk’r gedaan. Die ‘oefen trainingen’ vond ik heel nuttig qua techniek, het wennen aan het klimmen en hoogtes etc. Door mijn hielspoor kon ik afstanden niet optimaal trainen. Ik maakte me niet zo zeer druk om de afstand maar meer om de pijn die ik achteraf zou hebben.

Je traint al erg veel, maar heb je dingen in je trainingsschema aangepast om je beter te kunnen voorbereiden op de Harbour Run?
Ik heb niet echt andere trainingen gedaan dan mijn normale schema. Ik houd van HIIT, CrossFit en Bootcamp. Ik heb iets meer grip geoefend en als er ergens een ‘monkey bar’ stond in een speeltuin, dan pakte ik die wel even mee.

Zou jij je achteraf gezien anders voorbereiden?
Ik zou misschien nog meer en andere obstacle trainingen volgen op verschillende locaties, zodat ze tijdens de run minder spannend lijken, omdat je ze al eerder hebt gedaan.

Jij dacht bij elke obstakel ‘eng dit kan ik niet’ hoe heb jij dit weten te overwinnen voor jezelf?
In mijn geval waren de trainingen bij de Bunk’r echt een goede voorbereiding. Tijdens de trainingen deed ik het in mijn broek, maar door de fijne sfeer en begeleiding voelde het goed als er toch iets lukte. Dan had ik al iets overwonnen. Het scheelde ook dat ik niet de enige was tijdens de trainingen die bepaalde obstakels eng vonden. We gingen het samen ‘gewoon’ doen. Altijd proberen! En mijn zelfvertrouwen werd steeds een beetje beter.

Jij gaf aan dat je geen held bent met hoogtes heb jij daar nog last van gehad en zo niet, hoe heb je dit voor jezelf weten om te zetten?
De hoogtes blijven wel een dingetje. Ik durfde bijvoorbeeld niet het hoge net over. En tijdens de Harbour Run was de start meteen een enorm stijl/hoog houten wandje waar ik zonder hulp niet overheen kwam. Even dacht ik daar al; Dit is pas obstakel nummer 1 en het lukt me al niet, maar gelukkig was dit meteen het moeilijkste obstakel (voor mij). Gelukkig zijn er genoeg andere deelnemers die je helpen als iets niet lukt.

Wat vond je ervan om individueel mee te doen?
Ik vond het hartstikke leuk om individueel mee te doen. Ik liep wel samen met een vriendin. Het voordeel is dat je elkaar hebt en geen rekening hoeft te houden om een groep bij elkaar te houden of dat je op elkaar moet wachten. Ik was vooral met mezelf bezig en hoe ik positief ging finishen, maar wel heel fijn om een maatje te hebben. De reden dat wij samen ging is omdat met een groep gaan vaak veel geregel is en dat er dan altijd mensen zijn die toch afhaken. Als ik nog een keer mee ga doen zou ik het wel leuk vinden om met een groep vrienden mee te doen.

 Hoe zou jij je deelname aan de Harbour Run omschrijven?
Mijn deelname aan de Harbour Run vond ik heel tof. Ik heb ‘m als heel toegankelijk ervaren. Ik vond de obstakels heel goed te doen (zeg ik met al mijn angsten) en het smaakte naar meer. Het was heel slecht weer, maar het voelde wel veilig en ik vond het goed en professioneel opgezet.

Zou jij de Harbour Run aanraden en waarom?
Ja, ik zou de Harbour Run zeker aanraden. De locatie is waanzinnig, wanneer kom/sport je nou in de Rotterdamse haven? De obstakels zijn toegankelijk en de opzet vond ik heel ruim en veilig er zijn geen massa’s met mensen. En natuurlijk de trainingen en tips/tricks via social media zijn top!

Ga je dit jaar nog een keer mee doen?
Ik hoop echt dat mijn hielspoor verbeterd, want dan zou ik graag nog een keer de langere afstand lopen.

Mention @harbourrrun op social media of gebruik de hashtag #harbourrun