nieuws
29.10.2020

Wij spraken Patricia, zij legde samen met collega’s het 6km parcours af

Patricia is een echte hardloopster en zij heeft in 2018 meegedaan met een team van Flexpower. Zij heeft samen met twee collega’s het 6km parcours afgelegd.

Waarom gingen jullie als bedrijf mee doen aan de Harbour Run?
In 2018 was Flexpower partner van de Harbour Run. Zij deden met een groep mee en vroegen aan mij of ik ook mee wilde doen. Ik wilde altijd al mee doen aan de Harbour Run, maar het kwam er steeds niet van, omdat ik elke keer kort daarna een marathon had. Maar in 2018 was dit niet het geval. Samen met een collega sloten wij aan bij de groep van Flexpower, omdat het mij leuk leek dit samen met een collega te beleven.

Met hoeveel mensen deden jullie mee?
Wij waren met een groep van ongeveer 10 personen, maar wij hebben met zijn drieën het 6km parcours afgelegd. Echt leuk om dit ook met zijn drieën te doen, elkaar te helpen en plezier te hebben onderweg.

Wat voor trainingen heb je voornamelijk gedaan om je voor te bereiden?
Hardlopen was toen mijn hoofd sport dus de kilometers zaten goed in mijn benen. Het voorbereiden op de obstacles deed ik door tijdens mijn hardloopronde obstacles te nemen zoals bankjes, hekjes en van alles wat ik onderweg tegenkwam. In de sportschool trainde ik met gewichten. Mijn voorbereiding was ook best kort aangezien ik pas een paar weken van tevoren wist dat ik mee ging doen.

Zou je de Harbour Run aan raden om te doen met een team?
Ik zou het zeker aanraden om met een team mee te doen. Het is echt een evenement wat je deelt met iemand, omdat het hele parcours door de haven een belevenis is.

Wat heeft het jullie gebracht als team?
Voor mij en mijn collega heeft het zeker gezorgd dat we weten wat we aan elkaar hebben en eigenlijk zonder weinig woorden elkaar kunnen helpen.

Zou jij nog een keer willen mee doen?
Nog een keer meedoen staat zeker op mijn lijstje! Wat ik nu wel weet is dat ik sterker zal starten aangezien ik meer krachttraining doe dan dat ik toen deed.

Viel het uiteindelijk mee of tegen?
Het viel me zeker mee. We kozen voor de 6 km, omdat het onze eerste keer was. Achteraf gezien hadden we de 10 km zeker wel kunnen doen.
Wat ik vooral heel fijn vond is dat je niet mee hoeft te doen aan obstacles als het niet kan of lukt. Zo was voor mij de monkey bars geen optie dat jaar vanwege klachten aan mijn schouder. Ik heb toen mijn teammaatjes aangemoedigd om de overkant te halen. Ze haalden het allebei en toen gingen we weer samen verder.

Hoe kijk je terug op de dag?
Ik kijk met een glimlach terug op deze dag. Zeker met het beantwoorden van deze vragen komen er weer leuke herinneringen boven. Ik weet nog precies: we liepen naar de start en dat het eerste obstakel was onder de start door. Dus gelijk hoppa naar de grond en in het donker beginnen, niet te vroeg omhoog want dan knal je keihard met je rug tegen het podium aan dus nog even doorkruipen. Het einde vond ik ook heel tof met de autobanden waar je doorheen moest klimmen, daarna door de steigers om vervolgens naar boven rennen, richting de finish.

Wat is je het meeste bij gebleven?
De toffe locatie en het finish obstakel waar ik het net over had is me zeker wel het meeste bijgebleven. Daarnaast was het top geregeld, maar ook de mogelijkheden in de moeilijkheidsgraad van de obstakels vond ik fijn. Hierdoor kon je zelf een categorie kiezen van makkelijk tot moeilijk. Dat maakt het voor iedereen mogelijk om mee te doen.

Wat zou je de volgende keer anders doen?
De volgende keer zou ik graag de 10km lopen. Daarnaast zou ik meer trainen op kracht, zodat de obstakels mij wat makkelijker af gaan en ik andere een handje kan helpen.

Heb je nog trainingstips?
Dit gaat totaal niet over snelheid (behalve als je heel goed bent natuurlijk) hardlopen is daardoor erg belangrijk vanwege de afstand die je aflegt tussen de obstakels door. Daarnaast is kracht erg belangrijk, je hebt kracht nodig om jezelf op te trekken om ergens overheen te komen. Dus kijk in je omgeving waarmee je kan oefenen. Vaak worden er in de natuur wel wat obstakels aangeboden train daar eens mee, kijk wat je kan

Mention @harbourrrun op social media of gebruik de hashtag #harbourrun