nieuws
19.05.2020

Wij spraken Stefani, zij gaat dit jaar voor het eerst mee doen!

Stefani heeft zich dit jaar voor het eerst aangemeld voor de Harbour Run. Vorig jaar heeft zij voor het eerst een obstacle run gedaan en dat smaakte naar meer. Stefani heeft haar leven drastisch veranderd. Van ‘couch potato’ naar sportieve mama.

Wat is de reden dat jij je hebt ingeschreven voor de Harbour Run?
Vorig jaar heb ik mijn eerste obstacle run gerend. Nooit eerder had ik van mezelf gedacht dat ik tot zoiets in staat zou zijn. Het afgelopen jaar heb ik mijn leefstijl veranderd en ben ik 27 kilo afgevallen. Van ‘couch potato’ naar sportieve mama zeg maar. Deze transformatie en mijn passie voor gezond leven deel ik op Instagram (@stefani_getsfit). Ik vond het heel spannend om voor het eerst mee te doen aan zo’n event. Alleen de inschrijving was al een persoonlijke overwinning. Het regende pijpenstelen, maar ik vond het fantastisch. Het behalen van de finish smaakte naar meer.

Hoe ben je achter het bestaan van de Harbour Run gekomen?
Ik ging op zoek naar andere obstacle runs en zo kwam ik de Harbour Run tegen. Vooral de locatie spreekt me enorm aan. Hardlopen door de havenloodsen, de woonwijk van de havenbaron en langs de grote vrachtschepen lijkt me fantastisch.

Wat heeft je overtuigd om mee te doen aan de Harbour Run?
Ik hoefde er niet lang over na te denken en besloot me direct in te schrijven. Ik zou me inschrijven met een goede vriendin, maar zij heeft helaas een knieblessure opgelopen. Desondanks besloot ik me toch in te schrijven. Dan maar alleen. Ik wilde gewoon zo graag meedoen. Via mijn Instagramaccount deed ik een oproep of er iemand zin had om toch met me mee te gaan. Binnen no time reageerde een andere vriendin die zich ook direct heeft ingeschreven. Samen meedoen aan zo’n event is toch leuker. Je bent samen een onvergetelijke ervaring rijker.

Ben je al eens eerder in de Rotterdamse haven geweest?
Ik ben vaker in de haven van Rotterdam geweest. Zo heb ik met een speedboot door de haven gevaren en heb ik vorig jaar een rondleiding op de SS gedaan.

Welke sporten beoefen je?
Dagelijks probeer ik minimaal een half uur te wandelen. Verder ga ik graag naar de sportschool waar ik cardiotraining, krachttraining en groepslessen afwissel. ‘Body combat’ is mijn favoriet. Maar ik ren of skate ook graag een rondje in de natuur. Variatie in mijn trainingen vind ik prettig.

Hoe ga je je voorbereiden of ben je al bezig met de voorbereiding?
Nu de sportschool dicht is, richt ik me voornamelijk op cardiotraining. Ik vind het moeilijk om mezelf thuis te motiveren voor het doen van krachtoefeningen. Dat hoop ik natuurlijk zo snel mogelijk weer op te pakken als de sportscholen weer opengaan.

Hoe blijf jij nu fit omtrent dat alle sportfaciliteiten gesloten zijn?
Doordat ik thuiswerk bespaar ik twee uur reistijd per dag. Een voordeel is dat ik nu tijd heb om elke dag met beweging te beginnen. De ene keer een stevige wandeling, de andere keer hardlopen of skaten. Ik heb twee jongens die graag bewegen. Mijn jongste zoon van 3 jaar heeft net leren fietsen. Elke dag fietsen we dan ook een klein rondje in de buurt.

Ga je op een andere manier trainen dan je normaal doet?
Ik ga niet op een andere manier trainen, maar wel met een concreet doel. Dat motiveert me op de momenten dat ik even geen zin heb.

Wil je meedoen voor de ervaring of wil je graag een goede tijd neerzetten?
Ik doe mee voor de ervaring. Ik vind het alleen al heel tof om mee te doen en mezelf uit te dagen. Het behalen van de finish is al winst, de tijd doet er niet toe. 

Wat verwacht je van de Harbour Run?
Ik verwacht een uniek parcours met uitdagende obstakels en vooral een gezellige sfeer.

Waar kijk je het meeste naar uit?
De start! Ik ben al aan het aftellen. Ik heb er veel zin in. Zeker nu ik thuis zit, kijk ik er nog meer naar uit om straks weer onder de mensen te zijn.

Waar zit je het meest tegenop?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het parcours nog niet bekeken heb, dus ik weet niet precies wat voor een obstakels in kan verwachten. Dat vind ik ook niet erg, zo blijft het een verrassing op de dag zelf. Maar waar ik moeite mee heb, is hoogte. Ik vind het niet fijn om hoog te moeten klimmen, maar ik ga absoluut een poging wagen.

Wat zou je tegen de mensen willen zeggen die zich nog niet hebben ingeschreven?
Waar wacht je nog op? Een obstacle run is een leuke manier om je grenzen te verleggen. Daag jezelf uit door de hindernissen te overwinnen.

Mention @harbourrrun op social media of gebruik de hashtag #harbourrun